Bira koskoca bir dünya ve başlı başına bir sanattır, "Bira hamallıktır yeeaaaa" diyenlere karşı kurulmuş bilgi ve paylaşım amaçlı bir blogdur.


Aklınıza gelir miydi? Stone Brewing'den bira konseptli otel

Aklınıza gelir miydi? Stone Brewing'den bira konseptli otel

Stone Ruination, Pale Ale ve Bourbon Barrel Aged Arrogant Bastard

 

Sonunda bu da oldu. Amerika kökenli Stone Brewing'in uzun süredir proje aşamasında olan planı sonunda hayata geçiyor. Belki takip ediyorsunuzdur, Berlin'de ilk brewery restoranını açtı açacak, buna ek olarak üretim tesislerinin ve merkezlerinin tam karşısında (nam-ı diğer Stone Brewing World Bistro) Escondido'da da otel açacak.

Projenin detayları da her bira hastasının tapacağı cinsten. 5 Hektarlık alana kurulacak olan 26 Milyon dolar değerinde projenin tabii ki merkezinde bira olacak. Otelde 3 adet bar bulunmasının yanı sıra, check-in anında misafirlere ücretsiz bira ikramı yapılacak. Oda servisinde de "Growler" ile bira almak mümkün olacakmış. Bu arada growler da bu:

Özellikle kıta Amerika'sında publardan evlere craft biranızı götürmek istiyorsanız size growler ile hizmet veriyorlar. Genelde 64 U.S. fl oz. ya da 1,892.7 ml ya da 66.6 imp fl oz ölçüsünde olurlar. Daha büyükleri de elbette var.

Projeye dönersek 99 odalı, kocaman bir balo salonu ve balo salonundan daha da büyük bir açık havada çatı bahçesi planlanmış. Çatıda da  vazgeçilmez dekor olarak havuz...Ne ince düşünülmüş. Aşağıda projeyi görebilirsiniz:

2011'de fikri atılan ama bir süre beklemeye alınan bu proje nihayet 2018 yılında tamamlanıyor. Stone Brewing'in San Diego merkezli Untitled Hospitality adı verilen konaklama ve catering kurumu ile birlikte giriştiği bir fikirdi Stone Hotel. Yavaş yavaş sonuna gelinen otelde bu kadar bira ve yemeğe bir spor salonu olması da kaçınılmaz. 

En kısa sürede açılması ve bize de gitmenin nasip olması dileğiyle.


Stone Kimdir ?

1996'da Kaliforniya'da kurulan ve 2015 itibariyle Amerika'nın en büyük 10. üreticisi konumunda. Bir çok ödüllü birası olmasının yanı sıra BeerAdvocate dergisi tarafından tam 2 kere "Yer yüzünde gelmiş geçmiş en iyi Brewery" ünvanına layık görülmüş.

Logosunda  Thomas K. Matthews tarafından 1996 yılında tasarlanan bir "Gargoyle" bulunur. Sadece Ale üretirler. Onlarca IPA ve Stout ve Ale çeşitleri bulunur. Bir tek ürettikleri Pilsner'i 2009 yılında BrewDog ile ortak ürettiler, ismi Stone Juxtaposition Black Pilsner ve alkol oranı ABV 10%

 
Belirtmekte fayda var, alkol dostunuz değildir ve sağlığa zararlıdır, burada alkolü özendirmeye çalışan bir yazıdan bahsetmiyoruz. anlatımlarım reklam amacı taşımamakta olup tamamen kendi kişisel görüş ve beğenilerime göre sunulmaktadır.
Bira çerez ya da bira cips değil; bira peynir

Bira çerez ya da bira cips değil; bira peynir

Hangi yemekle ne içsek?

Hangi yemekle ne içsek?